Foto: DELFI
Īsteni citronīgs gardums neceptās siera kūkas veidolā. Vasara un cepeškrāsns neesamība piespiedusi pievērsties svaigo siera kūku gatavošanai, tāpēc šoreiz dalos ar pārbaudītu recepti no sava pūra – svaigā siera citronu kūku. Ļoti vienkārši pagatavojama, bet rezultāts – tik spirdzinoši gards, patiks visiem!
270Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
PAMATNEI(forma 22-24 cm diametrā):160 gcepumi100 gsviests KŪKAI:650 gsvaigais siers (ist. temp.)2 citroni (miziņa un sula)200 mlsaldais krējums200 gpūdercukurs (+1 ĒK) šķipsnasāls1 TKvaniļas ekstrakts15 gželatīns (Santa Maria)

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo cepumu pamatni – cepumus smalki jo smalki sadrupina un sajauc ar izkausēto sviestu.

2

Pēc tam cepumu masu saber kūkas formas pamatnē (formā laicīgi ieklāj cepamo papīru) un izlīdzina, stingri piespiežot pie formas dibena. Kūkas formu ieliek ledusskapī, lai kūkas pamats sastingst.

3

Pēc tam gatavo kūkas pildījumu – lielā bļodā ieliek svaigo sieru, pievieno tam citronu sulu un pūdercukuru un ar mikseri sakuļ, līdz sastāvdaļas sajaukušās.

4

Kad tas izdarīts, svaigā siera masā iejauc gandrīz visu norīvēto citronu miziņu. Atlikumu pataupa vēlākam, lai varētu izdekorēt kūkas virsmu.

5

Nelielā bļodiņā ieber želatīna graudiņus un aplej ar vēsu ūdeni, lai želatīns uzbriest.

6

Citā bļodā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno tam vaniļas ekstraktu, šķipsnu sāls un ēdamkaroti pūdercukura. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.

7

Kad putukrējums sakults, karstā ūdens peldē ieliek kausēties uzbriedušo želatīnu.

8

Kamēr želatīns kūst, svaigā siera masā ar trim piegājieniem viegli iecilā putukrējumu. Tas nepieciešams, lai kūka būtu gaisīgāka.

9

Kad svaigā siera masa ar putukrējumu sajaukta, tai pievieno izkausēto želatīnu, kuru uzmanīgi iemaisa kūkas masā.

10

Gatavo masu salej kūkas formā un virsmu izlīdzina ar karoti. Virsu izdekorē ar sarīvēto citrona miziņu.

11

Kūku ievieto ledusskapī uz 4 stundām vai nakti, un ļauj sastingt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!