Foto: Shutterstock
Neticami gardā kazas siera kūka, kuru atsvaidzina ar dažādām sezonas ogām un piparmētras lapiņām. Pasniedzot apkaisa ar pūdercukuru. Šai kūkai visērtāk izmantot izjaucamo kūkas formu vai vairākas nelielas, izjaucamas kūku formiņas. Var izmantot arī kēksiņu papīra formiņas.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

50 gsviests (papildu sviests formas iesmērēšanai)240 gcepumi (piemēram, Selga)300 gkrēmsiers (istabas temperatūrā)180 gsvaigais kazas siers (istabas temperatūrā)100 mlcukurs3 olas (istabas temperatūrā)100 mlskābs krējums2 ĒKcitronu sula2 TKrīvēta citronu miziņa ROTĀŠANAI:1 glāzeogas1 TKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 170ºC. Sagatavo kūkas formu, to iesmērējot ar sviestu un pamatni izklājot ar cepamo papīru. Iesmērē ar sviestu arī papīru.

2

Nelielā katliņā izkausē sviestu. Sadrupina vai sablendē cepumus. Tiem pievieno kausēto sviestu un labi izmaisa. Izklāj kūkas pamatni ar cepumiem un labi nopresē, izmantojot stampiņu vai glāzes apakšu. Liek karstā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Izņem daļēji cepto kūkas pamatni no krāsns un ļauj atdzist. Samazina krāsns temperatūru līdz 150ºC.

3

Liek miksera traukā krēmsieru un kazas sieru, sakuļ gaisīgā krēmā. Pievieno cukuru un sakuļ vēlreiz. Pa vienai pievieno olas, katru reizi olu iekuļot siera masā. Beigās iekuļ skābo krējumu, citronu sulu un rīvētu citrona miziņu.

4

Siera masu lej pāri ceptajai kūkas pamatnei. Liek formu krāsnī un cep 40 minūtes. Šajā laikā krāsns durvis nevirināt! Pēc 40 minūtēm izslēdz krāsni un atver cepeškrāsns durvis. Ļauj kūkai dzesēties cepeškrāsnī vienu stundu. Izņem kūku no krāsns un ļauj tai atdzist pilnībā. Pēc tam kūku apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti.

5

Pirms pasniegšanas kūku izņem no formas, liek uz servējamā šķīvja, grezno ar svaigām ogām, apber ar pūdercukuru. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!