Foto: Shutterstock
Sulīgs, lēni gatavots cūkas cepetis, kam svētku garšu piesķir grilēta hurma, sīpoli un garšvielas.
110Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.cūkgaļas kakla karbonāde4 gab.hurma1 gab.sīpols2 ĒKolīveļla pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti180 mldārzeņu buljons1 šķipsnatimiāns1 šķipsnasalvija100 mlsausais baltvīns1 TKkartupeļu ciete2 TKūdens

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izklāj cepamo veidni ar cepamo papīru.

2

Sagriež daivās hurmu. Sīpolu nomizo un sagriež šķēlītēs. Gaļu, hurmu un sīpolus liek vednē. Ja vēlas, gaļā izveido iegriezumus un liek tajos hurmas daiviņas. Pārslaka visu ar eļļu. Pārkaisa ar garšvielām, pievieno sāli un piparus, pielej buljonu. Liek krāsnī un cep aptuveni 1 stundu 40 minūtes.

3

Izņem cepeti no krāsns, pārklāj ar foliju, kamēr gatavo mērci.

4

Sajauc ūdeni ar cieti. Cepeša sulas nolej, izkāš un lej pannā, pievoeno vīnu un cietes maisījumu. Uz mazas uguns maisot sautē aptuveni 5 minūtes, līdz mērce sabiezē un sāk burbuļot.

5

Pārlej cepeti ar mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!