Beidzot ir pienākusi ziema un, spriežot pēc kliedzošajiem virsrakstiem ziņu portālos, tad šis aukstums laikam ir kaut kas anormāls. Nezinu gan, ziema kā ziema, beidzot būs aizsalis kāds ezers un es varēšu nodoties savām iksvētdienas peldēm! Jau divas reizes esmu bijusi, neskatoties, ka nebija ledus. Izrādās, ka iebrist aukstā ezerā nemaz nav tik grūti, kā man sākumā likās. Tagad mani uztrauc tikai viens, ja ezers būs aizsalis, vai kāds būs pamanījies izkalt tajā caurumu, vai arī man pašai par to būs jārūpējas. Tad jau rīt redzēs!

Ikdienas gaitas rit savu ritējumu, darbs - mājas - darbs - mājas. Ēst gatavošanai laiks, enerģija un idejas - absolūti nulle. Pagatavoju kaut ko uz ātru roku vai aizbraucam ieturēt maltīti ārpus mājas.

Šai dienai - vienkārša recepte, kas neprasa daudz pūles. Rezultāts ir ļoti labs un, domājams, ka šī recepte piemērota arī vasaras periodam - grila sezonai.

Par produktu daudzumiem - individuāli, pēc garšas. Man bija nepilns pusotrs kilograms gaļas. Garšvielas - tikai uz aci un savas saprašanas.

100Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

cūkgaļas ribiņas ķiploks ingvera sakne sinepes medus Vusteras mērce rozmarīns, timiāns sāls, pipari

Sagatavošana

1

Sākumā ribas sagriež gabalos un iemarinē. Marinē, pievienojot īkšķa lieluma sagrieztu ingveru, divas ķiploku daiviņas, sasmalcinātu kaltētu rozmarīnu un timiānu, kā arī melnos piparus, sāli un Vorčesteras mērci.
Gaļu liek zem sloga un atstāj vismaz uz stundām trijām vai pat vairāk.

2

Kad gaļa iemarinējusies, ķeramies pie cepšanas. Izklāj cepešpannā foliju, kārto gaļu un pārklāj ar foliju. Liek cepeškrāsnī un apmēram stundu cep 220 grādos.

3

Kad stunda pagājusi, izņem gaļu no krāsns, noņem foliju un pārsmērē ribiņas as medus un sinepju maisījumu. Medus un sinepju proporcija - pēc katra individuālajiem ieskatiem. Es jaucu 3 ēdamkarotes medus ar 3 tējkarotēm sinepju. Medus un sinepju mērci pārlaista pāri gaļai un liek pannu vēlreiz cepeškrāsnī (tagad bez folijas) 200 grādos, līdz gaļa apvilkusies ar zeltaini brūnu garoziņu. Man gan sanāca nedaudz pa ilgu un gaļa sanāca tumšāka.

Tas arī viss. Servē galdā un ēd! Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!