Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kaut kas latviskāks – cūkgaļas cauraudža gabaliņi, ar interesanto tapenādi, kas pagatavota no zaļajām pupiņām, olīvām, ķiplokiem un citām sastāvdaļām. Atstāj cauraudzim ādu, lai cepeškrāsnī sanāktu kraukšķīga garoziņa.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.2 kgcūkgaļas cauraudzis250 gzaļās pupiņas (vai sviesta pupiņas)50 gzaļās olīvas50 gmelnās olīvas1 ķiploka daiviņa2 anšovi4 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Cauraudža gabaliņu apkaisa ar sāli no abām pusēm un noliek ievilkties uz divām trim stundām.
Pēc tam noskalo sāli, nosusina gaļas gabalu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Cauraudža ādu apkaisa ar sāli un pipariem. Gaļu liek uz nelielām restītēm (ādas puse uz leju), kas ielien cepamajā traukā, un trauka pamatnē ielej nedaudz ūdens (1cm augstumā).

3

Cep aptuveni pusotru stundu. Kad gaļa gatava, atstāj to atpūsties uz 15 minūtēm.

4

30 minūtes pirms pasniegšanas, nomazgā pupiņas un sagriež nelielos gabaliņos. Vāra verdošā ūdenī aptuveni divas trīs minūtes.

5

Pēc tam nosusina un noskalo zem auksta ūdens. Lielos gabaliņos sagriež olīvas, sajauc kopā ar saspiestu ķiploku, sasmalcinātiem anšoviem un eļļu. Tapenādē iemaisa pupiņas.

6

Pirms pasniegšanas, cūkgaļas cauraudzi sagriež 18 nelielos kvadrātiņos. Kārto uz šķīvjiem cūkgaļas gabaliņus, un ap tiem izkārto pupiņu tapenādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!