Foto: Shutterstock
Cūkgaļas sloksnītes saldskābā mērcē būs lieliskas pusdienas vai vakariņas gardēdim.
60Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
350 gliesa cūkgaļa pēc garšassāls5 mlSečuanas zemes pipargraudiņi15 mlĶīnas rīsu vīns vai viegls šerijs115 gbambusa dzinumi30 mlmilti1 gola augu eļļa cepšanai MĒRCEI:1 ĒKaugu eļļa1 gab.ķiploka daiviņa1 gab.lociņi1 gab.zaļais pipars1 gab.čili pipars1 ĒKgaišā sojas mērce2 ĒKviegli brūnināts cukurs3 ĒKrīsu etiķis1 ĒKtomātu pasta0.5 glāzebuljons vai ūdens

Sagatavošana

1

Sagriež cūkgaļu vidēji lielos kubiņos un ievieto seklā bļodā. Pievieno sāli, pipargraudiņus un rīsu vīnu vai vieglo šeriju un atstāj marinēties uz 15 – 20 minūtēm.
Nosusina bambusa dzinumus, ja tie ir marinēti un sagriež nelielos kubiņos.

2

Apvārta cūkgaļu miltos, iemērc sakultā olā un atkal nedaudz apvārta miltos. Sakarsē eļļu vokpannā un cep lielā eļļas daudzumā 3 – 4 minūtes, maisot, lai nesalīp. Izņem un nožāvē - var izmantot salvetes.

3

Atkal uzkarsē eļļu, ieliek cūkgaļu vokpannā kopā ar bambusa dzinumiem. Cep apmēram minūti vai kamēr cūkgaļa top zeltaini brūna. Izņem un labi nosusina.

4

Lai taisītu mērci, jāuzkarsē eļļa tīrā vokpannā vai cepampannā, jāpievieno smalki sakapāti ķiploki, lociņi, zaļie pipari un sarkanais čilli. Maisot cep 30 – 40 sekundes, tad pievieno sojas mērci, cukuru, tomātu pastu un buljonu vai ūdeni.

5

Uzvāra un pievieno cūkgaļu un bambusa dzinumus. Labi sajauc, uzkarsē un pasniedz nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!