Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Savs šarms ir ne tikai vārītām cūku pupu pākstīm, bet arī pupiņu ēdieniem. Piemēram, šim garšīgajam maizīšu garnējumam, kuru varam dēvēt par tādu kā tapenādi, kurā satiekas vārītās pupiņas, sāļais fetas siers, olīveļļa un smaržīgais baziliks. Zied uz maizītēm un baudi!
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gcūku pupas (bez pākstīm)1 ķiploka daiviņa200 gfetas siers2 ĒKbaltvīna etiķis4 ĒKolīveļļa15 gbaziliks PASNIEGŠANAI: ciabata kukulītis burkāni zirņu pākstis redīsi

Sagatavošana

1

Cūku pupas vāra verdošā ūdenī trīs līdz piecas minūtes, līdz tās ir viegli mīkstas. Pēc vārīšanas nokāš, un atdzesē zem auksta ūdens strūklas.

2

Pupiņām noloba miziņas, un tās liek lielā bļodā kopā ar saspiestu ķiploka daiviņu.

3

Pupiņas samīca ar kartupeļu piestu.

4

Ņem fetas sieru un sadrupina to klāt pupiņām.

5

Pievieno baltvīna etiķi, olīveļļu un garšvielas. Visu kārtīgi samaisa.

6

Pēc tam tapenādei pievieno sapluinītas bazilika vai piparmētru lapiņas.

Tasty.lv padoms: lai tapenāde būtu vēl garšīgāka, pievieno tai sasmalcinātus lociņus. Pie reizes – receptē cūku pupas vari aizvietot ar zaļajām pupiņām.

Cūku pupu un fetas sieras garnējumu pasniedz kopā ar čabatas maizes šķēlēm, mazajiem burkāniem, zaļo zirnīšu svaigajām pākstīm un redīsiem.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!