Foto: Shutterstock
Dārzeņu krēmzupa ar turku zirņiem, bekonu un fetas sieru piestāv gada aukstajiem mēnešiem, jo ir īpaši sātīga un papildināta ar čili pipara sildošo asumiņu. Pasniedz to ar siltu, pašceptu maizi un baudi.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
250 gkonservēti turku zirņi2 gab.kartupeļi2 gab.burkāni250 gķirbis4 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpols150 gžāvēts bekons150 mlsaldais krējums pēc garšastimiāns pēc garšassāls malti pipari pēc garšasfetas siers pēc garšassvaigs čili

Sagatavošana

1

Zirņiem nolej šķidrumu, noskalo tos. Bekonu sagriež kubiņos, fetas sieru sadrupina, čili piparu sagriež plānās ripiņās.

2

Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katlā, pievieno nomizotus ķiplokus, sīpolus, burkānus, ķirbi, pārlej ar ūdeni, tā, lai dārzeņi ir tikko pārklāti, un vāra aptuveni 15–18 minūtes, līdz tie ir mīksti.

3

Pa to laiku sakarsē pannu, liek cepties bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs.

4

Tad dārzeņiem pievieno timiānu, sāli, piparus, saldo krējumu un sablendē, līdz iegūst viendabīgas konsistences biezzupu.

5

Zupu lej bļodā, pievieno turku zirņus, bekonu, čili un pārkaisa ar fetas siera drumslām.

6

Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.

Iesūtīja: kokino

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!