Foto: DELFI
Ik pa laikam uz "Facebook" sienas izlec kāds video, ar ko dalījušies draugi, un tajā redzams, kā kādas čaklas rokas minūtes laikā pagatavo ļoti kārdinošas receptes. Paskatos, nosmejos, ka tas nevar būt tik viegli, un noglabāju ar domu, ka "gan jau kādreiz pagatavošu". Liktenīgā reize beidzot pienāca un lūk, jūsu vērtēšanai kartupeļu un burkānu rulete – izcili kārdinoša, sātīga un garda. Lieki piebilst, ka no šķīvjiem pazuda zibenīgi.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 kartupeļi3 burkāni saujaloki2 mazi sarkanie sīpoli3 olas pēc garšassāls pēc garšaspipari400 g(2 paciņas) krēmsiers ar ķiplokiem un garšaugiem6 šķēlesšķiņķis saujasarīvēts siers

Sagatavošana

1

Kartupeļus un burkānus nomizo un sarīvē – šo darbiņu visveiklāk paveiksi ar virtuves kombaina palīdzību. Smalki sakapā sīpolus un sagriez lociņus.

2

Lielā bļodā sakul olas, pievieno tām sāli un piparus pēc garšas. Tad bļodā pievieno kartupeļus, burkānus, sīpolus un lokus. Visu kārtīgi samaisi.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

4

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru. Ar karoti liec virsū dārzeņu un olu masu un izklāj vienmērīgi garenā taisnstūrī, kā redzams 2. attēlā.

5

Cepešpannu ar ruletes pamatni liec krāsnī un cep 25-30 minūtes, līdz tā viegli apbrūnējusi un kartupeļi izskatās gatavi.

6

Kad pamats ruletei gatavs, izņem no krāsns un padzesē apmēram 10 minūtes.

7

Tad dārzeņu masai zied virsū vienu paciņu krēmsiera. Kad tas paveikts, izkārto virs krēmsiera plānās šķiņķa šķēles un tās apzied ar atlikušo paciņu krēmsiera.

8

Kad pildījums gatavs, uzmanīgi savel ruleti – sāc ar vienu malu, pievēršot uzmanību tam, lai rulete nesaplaisātu. Savel ruleti cieši jo cieši, ja nepieciešams, nomaini cepamā papīra sloksni un uzliec uz tās savīstīto ruleti.

9

Apkaisi tās virsmu ar sarīvētu sieru un liec cepties cepeškrāsnī vēl 10 minūtes.

10

Kad rulete gatava, izņem no krāsns, pāris minūtes atdzesē un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!