Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgs lēcu, dārzeņu un olu sacepums jeb "moussaka". Ja baklažāni vai ķirbji negaršo, tos droši vari aizstāt ar burkāniem vai kādu citu dārzeni, kas tīk labāk.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 sarkanās paprikas2 baklažāni500 griekstu ķirbis4 ĒKolīveļļa sīpols0.5 TKoregano0.5 TKtimiāns1 dārzeņu buljona kubiņš600 glēcas3 kartupeļi3 olas500 ggrieķu jogurts75 gsarīvēts Parmezāna siers timiāna zariņi

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Iepriekš novāra un nokāš lēcas. Palielās šķēlēs sagriež paprikas, baklažānus sagriež garās strēmelēs, to pašu izdara ar ķirbi.

2

Dārzeņus apviļā 3 ēdamkarotēs eļļas, saliek uz cepešplāts un apcep krāsnī 30 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un atliek malā.

3

Lielā pannā uzkarsē atlikušo eļļu. Tajā saber ripiņās sagrieztu sīpolu, pievieno pēc tam 2 ēdamkarotes ūdeni, kaltētos oregano un timiānu. Visu apcep, līdz sīpoli mīksti. Pēc tam pannai pievieno sadrupinātu buljona kubiņu un izvārītās lēcas. Tās uzkarsē un noņem pannu no plīts.

4

Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī 5–6 minūtes, lai tie būtu pavisam minimāli mīksti. Kartupeļus nokāš un sagriež biezās ripiņās.

5

Kārto sacepumu traukā – trauka pamatnē saber lēcu masu. Virsū izkārto kartupeļa šķēlītes, bet tām virsū – apcepto papriku, baklažānus un ķirbi.

6

Bļodiņā sakuļ olas un iemaisa tajās jogurtu, kā arī apmēram 50 gramus no nepieciešamā siera. Jogurta un olu masu pārlej dārzeņiem cepamtraukā. Virsu pārkaisa ar atlikušo sieru un timiāna zariņiem.

7

Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes, līdz virsa zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!