Foto: Shutterstock
Lieliska zupa vēsam laikam, turklāt dažādās pupiņas jauki saspēlēsies ar maltās gaļas kripatiņām.
120Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 glāzebaltās pupiņas0.5 glāzemung pupiņas600 gliellopa gaļa ar kaulu3 lūdens (buljonam)5 melnie pipari3 smaržīgie pipari1 lauru lapa1 sīpols2 ķiploka daiviņas1 pētersīļa sakne2 burkāni4 kartupeļi1 ĒKeļļa200 gmaltā gaļa saujapākšu pupiņas pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Pa nakti iemērc pupiņas, katru veidu atsevišķi. Lai gaļa izvārītos mīksta ātrāk, to apber bagātīgi ar sāli un ļauj marinēties visu nakti.

2

Nākamajā dienā pupiņas noskalo un vāra gatavas, katru veidu savā katliņā, jo pupiņu vārīšanas ilgums var būt atšķirīgs. Gatavās pupiņas nokāš un noliek malā.

3

Katlā liek noskalotu gaļas gabalu, aplej ar aukstu ūdeni un strauji uzvāra. Noregulē nelielu uguntiņu, nosmeļ putas un pievieno garšvielas un garšaugus: piparus, lauru lapu, sīpolu, ķiplokus un pētersīļa sakni. Buljonu vāra, līdz gaļa ir gatava, apmēram stundu vai pusotra.

4

Tikmēr nomizo un gabaliņos sagriež burkānus un kartupeļus. Pannā karsē eļļu un apcep malto gaļu, uzberot nedaudz sāli un svaigi maltus melnos piparus.

5

Kad zupas gaļa ir gatava, to izceļ no buljona, kuru pēc tam izkāš, atbrīvojoties no garšaugiem. Buljonā liek burkānus, vāra apmēram 15 minūtes, tad pievieno kartupeļus un pākšu pupiņas. Sagriež gabaliņos vārīto gaļu.

6

Kad dārzeņi ir gandrīz gatavi, pievieno novārītās pupiņas, malto gaļu, vārīto gaļu un visu vēlreiz uzvāra. Pārbauda zupai sāls daudzumu, piparus un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!