Kūka, kas atzīta par fantastisku, ir pavisam vienkārša un viegli pagatavojama! Tiešām ātrs veids kā pagatavot torti, ja jābrauc ciemos vai jāuzņem ciemiņi.

Recepte nāk no "Zvaigznes ABC" izdotās grāmatas "Gardēža rokasgrāmata", kuru gandrīz stundu šķirstīju, mēģinot izvēlēties, kādu torti lai gatavo. Katru reizi jau uzrunā citas receptes, ne? Šoreiz nespēju vairs pāršķirt citu lappusi, sapratu, ka jāizmēģina tā saucamais "Kurmju rakums" jeb "Drupaču torte". Norakstīju sastāvdaļas, lai neko neaizmirstu nopirkt, jāsaka - arī sastāvdaļu daudzuma ziņā kūka ir diezgan draudzīga maciņam, ja salīdzina ar citām tortēm.

Ziniet, ko es veikalā ievēroju? Ka kūku sauso maisījumu plauktā atrodas tāds maisījums - "Kurmju rakums". Nemaz nezināju, jo šo recepti, kad izlasīju, pirmo reizi dzirdēju.

180Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
MĪKLAI:140 gmīksts sviests150 gcukurs1 vaniļas cukura paciņa6 olu dzeltenumi100 gmilti1.5 TKcepamais pulveris100 gšokolādes skaidiņas6 olu baltumi PILDĪJUMAM:2 banāni5 ĒKbrūkleņu ievārījums puscitrona sula KRĒMAM:500 gsaldais krējums pēc garšascukurs

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu: sakuļ sviestu ar cukuru, vaniļu, pievieno pa vienam olu dzeltenumus. Saputo. Tad pievieno sijātus miltus un šokolādes skaidiņas. Olu baltumus, pievienojot tiem šķipsnu sāls, uzputo stingrās putās un iecilā mīklā. Cep 170 grādos 45 minūtes. Un pēc tam atdzesē. Es izcepu iepriekšējā vakarā.

2

Kad izceptā kūka atdzisusi, to sāk skrubināt. (Bērni priecāsies par šo darbiņu.)

3

Kad vidus ir izskrubināts, tajā iesmērē ievārījumu, saliek banāna ripiņas, kuras pārslacīju nedaudz ar citrona sulu.

4

Saldo krējumu ar cukuru saputo, un pievieno izskrubinātās mīklas drupačas. Es pieliku visas. Bet var atstāt daļu, ar ko vēl pārkaisīt torti.

5

Kad krēms gatavs, to sapilda tortē un pārkaisa ar kakao. Par skādi nenāks ielikt uz brīdi ledusskapī. :)

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!