Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja pēc svētku mielasta palikusi itāliešu Ziemassvētku saldā maize panetone un mazliet dzērveņu, no tām var pagatavot saldu pēcsvētku ātro sacepumu. Tas līdzināsies angļu maizes pudiņiem/šarlotēm.

55Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
250 gdzērvenes90 gcukurs250 gpanetone60 gsviests (ist. temp.)2 olas100 gpūdercukurs150 mlsaldais krējums1 ĒKvaniļas ekstrakts šķipsnakanēlis

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C.

2

Katliņā saber dzērvenes, pievieno cukuru un 2 ēdamkarotes ūdeni. Silda apmaisot, līdz cukurs izkusis. Tad vāra vēl 5 minūtes, lai dzērvenes būtu mīkstas. Tās pēc tam atdzesē.

3

Panetoni sagriež šķēlītēs un apsmērē ar sviestu. Olas iesit bļodiņā, pievieno gandrīz visu pūdercukuru, saldo krējumu un vaniļas ekstraktu. Olu masu sajauc, lai tā būtu vienmērīga.

4

Karstumizturīgā traukā izkārto panetones šķēlītēs pamatnē. Panetonei virsū liek pusi no sagatavotajām dzērvenēm, bet tām pārlej pusi no olu masas. Tad virsū kārto atlikušās panetones šķēlītes, atlikušās dzērvenes un beigās pārlej ar olu masu. Saldā sacepuma virsu apkaisa ar kanēli un pataupīto drusku pūdercukura.

5

Saldo sacepumu liek krāsnī un cep 40 minūtes, līdz tas zeltains.

Pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!