Foto: Shutterstock
Ābolkūka steidzīgajiem – gardums pie tējas, kafijas vai piena glāzes.
55Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 gab.olas1.5 glāzecukurs1 glāzekefīrs2 glāzesmilti vaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris500 gāboli2 ĒKcitronu sula kanēlis pūdercukurs pārkaisīšanai

Sagatavošana

1

Olas ar cukuru nedaudz sakuļ, tad pievieno kefīru un iemaisa.

2

Atsevišķā traukā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru. Bļodas saturu pievieno slapjajām sastāvdaļām un rūpīgi izmaisa viendabīgā mīklā.

3

Ābolus sagriež šķēlēs un apslaka ar citronu sulu, lai āboli neapbrūnē.

4

Mīklu lej ietaukotā veidnē, virsū saliek ābolu šķēlītes (ja vēlas, ābolus var likt vairāk), nedaudz iegremdējot tos mīklā.

5

Cep 180 grādos apmēram 30–40 minūtes.

6

Gatavo kūku pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.

Iesūtīja: Armando

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!