Foto: Shutterstock
Bezgala gardi un sulīgi cūkgaļas rolmopši Provansas mērcē, kuri sildīs miesu un garu drēgnajos rudens vakaros. Turklāt tomātu un bazilika pildījums piešķirs sātīgajai maltītei itālisku noskaņu.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 šķēlesCūkgaļas kakla karbonāde1 gab.Tomāti1 ĒKLociņi1 gab.sīpols, nomizots1 ĒKOlīveļla pēc garšassāls1 TKKajēnas pipari1 ĒKBaziliks, kaltēts1 ĒKBalzamiko etiķis3 ĒKSojas mērce350 mlPiens30 gKviešu milti1 TKProvansas garšaugu maisijums

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

2

Karbonādes šķēles pārklāj ar pārtikas plēvi un izklapē.

3

Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Ieziež ar marinādi katru karbonādi no vienas puses , liek tās vienu virs otras un atstāj marinēties uz 15 minūtēm.

4

Sīpolu sagriež pusgredzenos, liek citā bļodiņā, pārkaisa ar sāli, izmīca un ļauj tam 10 minūtes atsuloties. Tomātu sagriež sešās ripiņās.

5

Uz katras karbonādes ar marinādi ieziestās puses, sākot no maliņas liek nedaudz sīpolu, tad tomāta šķēli, satin rullītī un nostiprina ar koka irbulīti.

6

Pannā sakarsē eļļu un rolmopšus apcep 3 minūtes no katras puses, līdz tiem izveidojas zeltaina garoziņa. Liek tos cepamajā veidnē.

7

Gatavo mērci. Sausā pannā apcep miltus, līdz tie ir zeltaini, tad pārber tos citā trauciņā. Pannā lej pienu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pienam pakāpeniski pievieno miltus, tos strauji iemaisot, līdz izveidojas biezzupas konsistencei līdzīga mērce. Pievieno sāli, Provansas garšvielas un iemaisi mērcē.

8

Pārlej rolmopšus ar mērci, pārkaisa ar lociņiem un liek krāsnī uz 30 – 35 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!