Vienkārša, bet tajā pašā laikā izsmalcināta recepte -gaileņu risoto.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
olīveļļa sviests150 grisoto rīsi125 mlbaltvīns vai buljons1 lvistas buljons1 gab.sīpols1 gab.ķiploka daiviņa200 ggailenes1 saujarīvēts Parmas siers

Sagatavošana

1

Sviestā apcep gailenes, kad šķiet, ka gatavas, atliek malā.

2

Eļļā (vai sviestā) apcep rupji sakapātu sīpolu un sasmalcinātu ķiploku, līdz sīpols ir caurspīdīgs.

3

Tad pieber rīsus, apmaisa, lai tie vienmērīgi noklātos ar eļļu un pa laikam apmaisot cep līdz rīsi ir caurspīdīgi.

4

Pielej vīnu (vai 125 ml buljonu) un visu laiku maisot cep (vāra?), līdz vīns iztvaikojis.

5

Tālāk turpina kā parasti - pielej kausu buljona, visu laiku maisot vāra, līdz šķidrums iztvaikojis/iesūcies rīsos, tad pielej nākamo kausu buljona un tā turpina, līdz rīsi gatavi.

6

Var gadīties, ka buljons paliks pāri, var gadīties, ka pietrūks (tādā gadījumā vienkārši izlīdzas ar karstu ūdeni).

7

Kad rīsi ir gatavi, pievieno apceptās gailenes, Parmas sieru, ja vajag arī sāli un piparus.

8

Pasniedzot pārkaisa ar Parmas sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!