Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ideāla pusdienu maltītes recepte, kurā apvienotas garšīgas klasiskās vērtības - maltā gaļa un kartupeļi - kurām pievienots kas īpašs. Salvija maltās gaļas bumbiņām piešķirs patīkamu aromātu, bet svaigais siers kartupeļus padarīs maigus.
50Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
GAĻAS BUMBIŅĀM:250 gcūkgaļas maltā gaļa75 gbaltmaizes rīvmaize1 sīpols1 ola1 ķiploka daiviņa1.5 ĒKsvaiga sasmalcināta salvija MĒRCEI:400 gkonservēti tomāti1 sīpols100 mlsarkanvīns200 gšampinjoni1 TKpūdercukurs150 mldārzeņu vai gaļas buljons KARTUPEĻIEM:750 gkartupeļi2 ĒKbeztauku svaigais siers bazilika lapiņas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni iesilda līdz 200 grādiem.

2

Lai pagatavotu gaļas bumbiņas, bļodā liek malto gaļu, rīvmaizi, olu, sīki sasmalcinātu sīpolu, saspiestu ķiploka daiviņu un salviju. Maltās gaļas masai pēc garšas pievieno arī sāli un piparus. Visu rūpīgi samaisa un masu sadala deviņās līdz 12 gaļas bumbiņās, kuras liek cepamajā traukā, kuru var likt cepeškrāsnī.

3

Pēc tam gatavo mērci. Konservētos tomātus liek dziļā pannā un tiem pievieno sasmalcinātu sīpolu. Ļauj mērces pamata sastāvdaļām uzkarst un apcep aptuveni piecas minūtes.

4

Tad pievieno sarkanvīnu, šķēlītēs sagrieztus šampinjonus, pūdercukuru un buljonu. Mērces sastāvdaļas samaisa un ļauj mērcei vārīties aptuveni četras līdz piecas minūtes.

5

Kad mērce gatava, to lej pāri gaļas bumbiņām, izklājot mērci pa visu trauku. Trauka virsai uzliek vāku vai foliju, liek cepeškrāsnī un ļauj gatavoties aptuveni 20 minūtes.

6

Pēc tam noņem vāku, apgriež gaļas bumbiņas otrādi, un cep vēl desmit līdz 15 minūtes, nenosedzot trauka virspusi.

7

Kamēr gaļas bumbiņas cepas, gatavo kartupeļus. Tos liek katliņā vārīties aptuveni 15 minūtes, kopš brīža, kad sācis vārīties ūdens. Kad tie ir mīksti un gatavi, nokāš ūdeni, liek karstumizturīgā bļodā un viegli samīca.

8

Kartupeļos iemaisa svaigo sieru, kā arī pievieno sāli un piparus pēc garšas.

9

Kad viss gatavs, servē uz šķīvjiem kartupeļus, kuriem pa virsu liek gaļas bumbiņas un aprasina ar mērci, kurā gatavojās gaļa. Dekorē ar bazilika lapiņām, kuras uzliek uz šķīvja tieši pirms pasniegšanas, lai tās pārāk nesavītu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!