Foto: Shutterstock
Sātīgām pusdienām - gaļas frikadeles jeb Kenigsbergas klopši gardajā un krēmīgajā vīna mērcē.
60Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gcūkgaļas maltā gaļa250 gliellopa maltā gaļa1 sīpols1 ĒKsinepes2 olas milti sāls pipari1 lliellopa buljons MĒRCEI:30 gsviests vai margarīns30 gmilti100 mlbaltvīns150 mlsaldais krējums sāls pipari30 gkaperu sķidrums1 olu dzeletenums50 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Samīca, veido 16 frikadeles.

2

Buljonu uzkarsē un 20 minūtes uz vidējas uguns vāra frikadeles, pēc tam izņem ārā, buljonu izkāš.

3

Sviestu vai margarīnu apcep, pievieno miltus, pielej 3/8 buljona, baltvīnu un saldo krējumu, pieliek pēc garšas sāli, piparus, kaperus un šķidrumu no kaperiem.

4

Olu dzeltenumu samaisa ar saldo krējumu, iemaisa karstajā mērcē, ieliek tajā frikadeles, uzkarsē, ēd ar kartupeļu biezputru un zirnīšiem.

Iesūtīja: Sauliite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!