Foto: Shutterstock
Gjuvečs ir bulgāru iecienīts pikants gaļas un dārzeņu sautējums, ko tradicionāli pasniedz ar rūgušpienu.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
600 gliellopa gaļa vai cūkgaļa eļļa2 sīpoli5 paprika250 gpākšu pupiņas5 kartupeļi4 čili1 bundža konservēti zaļie zirnīši pētersīļi malti melnie pipari malti sarkanie pipari sāls

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež palielos gabalos (3x3 cm) un apcep verdošā eļļā, pēc brītiņa pieliekot gredzenos grieztus sīpolus. Kad jau gandrīz sacepies, pieber sāli, piparus.

2

Pa to laiku jau jābūt sagrieztam visam pārējam - paprika pusgredzenos, kartupeļi palielos kubiņos, pupiņas 2–3 cm garos stienīšos un asos piparus pat dažreiz negriežu, bet piemetu tāpat, asuma pietiek.

3

Kad gaļa jau gandrīz gatava, to pārlej ar visu palikušo eļļiņu palielā kastrolī (Bulgārijā gan to gatavo māla podos, bet, ja tādu nav, garšīgi iznāk arī kastrolī), virsū liek kartupeļus, papriku, zirnīšus, pupiņas. Visu smuki samaisa, pielej klāt 2 glāzes karsta ūdens (tā, lai ūdens ir drusku pāri visam), uzliek asos piparus un sagrieztos pētersīļus.

4

Tālāk var sautēt gan cepeškrāsnī, gan tāpat uz plīts. Kastrolim vāks visu laiku jātur virsū.

Aptuvenais sautēšanās laiks ir stunda, bet vajag, protams, kartupeļus un gaļu pārbaudīt, pārējais jau ātri ir gatavs. Vispār par gatavību liecina ļoooti garšīgā smarža, kas ātri izplatās pa visu māju.

Iesūtīja: kristii

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!