Foto: Shutterstock
Gardā biešu zupa ar skābiem kāpostiem gariem ziemas vakariem.
40Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.vārītas bietes400 gskābēti kāposti dārzeņu buljona kubiņš1 saujaputraimi2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.burkāns2 gab.lauru lapas pipari sīpols OTRAM KATLIŅAM:0.25 gab.selerijas sakne1 gab.burkāni3 gab.kartupeļi1 gab.puravs saujapētersīļu sakne1 gab.ķiploka daiviņa buljona kubiņš

Sagatavošana

1

Vienā katliņā liek vārīties gatavā dārzeņu buljonā (ja nav laika vārīt buljonu, es izmantoju kubiņus), skābos kāpostus kopā ar palieliem putraimiem, divām daiviņām sakapāta ķiploka, pipariem un iepriekš pannā drusku apceptu sakapātu sīpolu, rīvētu burkānu, pāris minūtes pirms zupas vārīšanas beigām pievienoju lauru lapu.

2

Otrā katliņā (bet vēlāk) liek vārīties parastu dārzeņu zupu - puravu, selerijas sakni, pētersīļa sakni, ķiploka daivu sakapātu, burkānus, kartupeļus. Arī sauso buljonu klāt.

3

Kad kāposti jau mīksti, salej visu kopā un pievieno kubiņos sagrieztas vārītas bietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!