Foto: Shutterstock
Ļoti mīksta, pūkaina magoņmaizīte, kuras gaisīgumu nodrošina samērā slapjā rauga mīkla. Tādējādi maizītei ir gandrīz kūkas tekstūra. Magoņu vietā var izmantot arī kapātus riekstus.
270Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
MAGOŅU PILDĪJUMAM:200 mlmagones200 mlcukurs400 mlpiens1 ĒKkukurūzas ciete MIKLAI:1 ĒKsausais raugs100 mlūdens60 mlcukurs600 mlmilti0.5 TKsāls50 mlpiens40 mlkausēts sviests3 olas

Sagatavošana

1

Sagatavo ruletes pildījumu. Dzirnaviņās samaļ magones, tās ieber mērces katliņā, pievieno cukuru un 350 ml pienu. Maisot uzvāra pienu, samazina uguns intensitāti un, turpinot maisīt, pienu karsē 5 minūtes.

2

Nelielā bļodiņā samaisa kukurūzas cieti ar atlikušo pienu un iejauc magoņu masā. Turpina karsēt, līdz masa kļūst ļoti bieza, apmēram vienu minūti. Noņem magones no uguns un ļauj atdzist pilnībā. Pildījumu var sagatavot arī iepriekšējā dienā.

3

Gatavo mīklu. Nelielā traukā sajauc sauso raugu ar viegli siltu ūdeni un vienu ēdamkaroti cukuru. Ļauj raugam atdzīvoties apmēram 10 minūtes.

4

Lielā bļodā sajauc atlikušo cukuru, miltus un sāli. Pēc tam iemaisa raugu, pienu, sviestu un divas olas. Ar mikseri vai koka karoti sajauc mīklu, līdz visas sastāvdaļas savienojušās (mīkla ir mitra). Apsedz bļodu ar dvielīti un ļauj mīklai rūgt 2 stundas.

5

Kamēr mīkla rūgst, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar papīru.

6

Kad mīkla skaisti pacēlusies, to izgāž no bļodas uz ar miltiem apkaisītas virsmas, sadala divās daļās. Ar miltainām rokām un miltainu mīklas rulli izrullē mīklu plakanu (katru daļu atsevišķi).

7

Uz mīklas plātnes liek pusi pildījuma (otru pusi uz otras plātnes), atstājot 2 cm no malām brīvus. Pēc tam tukšās malas ieloka uz vidu, klājot magonēm pāri maliņu, un garenvirzienā sarullē ruleti. Uzmanīgi paceļ ruleti un liek uz sagatavotās cepamās plāts.

8

Ruletes apsedz ar pārtikas plēvi vai mitru virtuves dvieli un atstāj rūgt vēl vienu stundu. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Pirms likšanas krāsnī sakuļ pēdējo olu un apsmērē maizīti. Liek ruletes krāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz maizīte skaisti brūna un gatava.

9

Ļauj maizītei nedaudz atdzist, siltu sagriež šķēlēs un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!