Foto: DELFI
Pašiem pagatavot maizi - tas itin nemaz nav tik sarežģīti kā sākotnēji varētu šķist, turklāt tā garšos neizsakāmi labāk par jebkuru veikalā iegādāto maizes klaipu. Šī recepte būs pa spēkam arī tiem, kas maizi nekad nav cepuši, jo grūtākais darbs ir sajaukt sastāvdaļas.

Vispirms atdzīvina raugu. Nelielā trauciņā, piemēram, krūzītē ieber sauso raugu ar cukuru un aplej ar ūdeni. Samaisi un atstāj uz 10 minūtēm atdzīvoties.

Maizes mīklas sastāvdaļas saber bļodā, pievieno atdzīvināto raugu un samīca elastīgā mīklā. Mīkla jāmīca tik ilgi, līdz tā vairs nelīp pie pirkstiem. Samīcīto klaipiņu pārber ar miltiem, apsedz trauku ar dvielīt un liek siltā vietā raudzēties uz stundu.

Uzrūgušo mīklu liek uz miltiem izbārstīta galda un izplacina taisnstūra formā. Virsmu apziež ar pesto, pārkaisa ar četrās daļās sagrieztiem tomātiem un tad mīklu rullē kā ruleti.

Sarullēto maizīti liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, apklāj ar dvielīti un atkal noliek raudzēties uz 15 minūtēm.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Maizes klaipa virspusītē iegriež nelielas strīpiņas un liek cepties uz 30 minūtēm.

Izcepto maizi atdzesē pārklātu ar dvieli.

Maize garšos izcili labi tāpat, bet arī apziesta ar krēmsieru vai citu smēriņu, būs jau kā pamatīga brokastu vai launaga sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!