Foto: Shutterstock
Lai pagatavotu šo izcili vienkāršo un garšīgo ēdienu, būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas – sīpoli, tomāti un liesa gaļa vienādās proporcijās. Visu kārtām liec lielajā, virs ugunskura novietotajā katlā un pēc pāris stundām talcinieki varēs mieloties ar gardu, sātīgu un spēcinošu virumu.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgsīpoli1 kgliesa gaļa1 kgtomāti pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Tomātus sagriež biezās šķēlēs (var izmantot arī konservētos tomātus). Sīpolus nomizo, sagriež ripās. Gaļu sagriež palielos kubos (3x3 cm). Visgardākais virums sanāks no liellopa gaļas, bet vari izmantot arī liesu cūkgaļu, teļa gaļu, vistas vai tītara gaļu.

2

Katlā sastāvdaļas liek kārtām – apakšā tomātus, tad gaļu un pa virsu sīpolus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Katlam uzliek vāku, liek to virs ugunskura un sautē virumu aptuveni 2,5-3 stundas (ja izmantosi vistas vai tītara gaļu, sautēšanas laiku vari samazināt līdz 1-1,5 stundām).

3

Galvenais – nedrīkst pievienot ūdeni, buljonu vai citus šķidrumus, jo gaļa sautēsies tomātu un sīpolu sulā, uzsūcot to aromātus.

4

Pirms pasniegšanas virumu samaisa, ja vēlas, var pārkaisīt ar kapātiem pētersīļiem vai citiem zaļumiem. Pasniedz ar uz grila uzsildītu baltmaizi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!