Foto: Vida Press
Lieliska vistas girosa recepte, kas noderēs gan pusdienām gan vakariņām, gan, iesaiņota folijā, līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumā pie dabas. Īpaši ātri varēsi to pagatavot, ja no vakariņām būs palicis pāri kāds cepeša gabaliņš vai vistas fileja.
45Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.atkauloti vistu šķiņķi bez ādas2 TKgrieķu garšvielu maisījums1 ĒKeļļa1 ĒKčili mērce4 gab.pitas maize4 gab.tomāti ceturdaļa gurķis, garais1 gab.sarkanais sīpols1 gab.citrons150 mlgrieķu jogurts2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls1 TKmedus pēc garšasmelnie pipari, malti saujaledus salāti

Sagatavošana

1

Gatavo mērci. Nomizo ķiploku. Jogurtam pievieno sāli, piparus, medu, 1/2 citrona sulas, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, pusi sarīvēta gurķa. Liek ledusskapī.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

3

Gaļu* liek bļodā. Pievieno sāli, piparus, čili mērci un eļļu. Samaisa, liek krāsnī uz 25-30 minūtēm, līdz šķiņķīši ir zeltaini. Ļauj gaļai nedaudz atdzist, tad atdala to no kauliem, pārkaisa ar garšvielām un samaisa.

4

Tomātus un atlikušo gurķi sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Uzsilda pitas maizi. Ieziež tajā sadziki mērci, tad liek salātlapas, tomātu, gurķu šķēlītes, gaļu, sīpolu gredzenus. Pārslaka ar citrona sulu, pievieno vēl nedaudz mērces un pasniedz.

* Šķiņķīšus var aizstāt ar kūpinātu vistu. Tas ievērojami paātrinās gatavošanas procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!