Foto: Shutterstock
Kartupeļu klimpas īpaši labi garšo ar kūpinātas vai maltas gaļas mērci, bet tās var aizdarīt arī ar kausētu sviestu, skābu krējumu un pat brūkleņu ievārījumu.
50Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 kartupeļi2 ĒKkartupeļu ciete1 ĒKmilti1 ola sāls

Sagatavošana

1

Sarīvē kartupeļus, caur divkārtīgu marli nospiež sulu. Sulu nostādina un nolej tā, lai apakšā paliktu ciete. Cieti pieliek nospiestajai, daudzmaz sausajai kartupeļu masai.

2

Pievieno olu, drošības pēc arī 2 ĒK kartupeļu cietes (lai vāroties neizjūk), karoti miltu, sāli pēc garšas. Visu samaisa. Mīkla gatava!

3

Ar rokām veido nelielas, apaļas klimpas, liek uz mērenas liesmas vārīties vārošā sālsūdenī (tādā ne pārāk stiprā – garšīgā), kurā iemaisīta ēdamkarote cietes (tas palīdzēs klimpām neizjukt). Izmēģinājumam vispirms ieliek vārīties vienu klimpu, ja jūk ārā, mīklai jāpievieno vēl kartupeļu ciete vai milti. Ieliktās klimpas vāra, kamēr tās uzpeld un vēl mazliet ~ 15 minūtes.

4

Nākošajā dienā izvārītās klimpas var sagriezt, apcept zeltainas kausētā sviestiņā (kā kartupeļus) un ēst ar krējumu.

Iesūtīja: via

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!