"Virtuves mītu grāvēji" - Lietuvā iecienīts kulinārijas raidījums. Alfs, Ali un Martins pārsteidz Lietuvu ar saviem radošajiem kulinārijas risinājumiem. Šoreiz Alfs pierādīs, kā gatavojamas gardas mini picas.
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:2 glāzekviešu milti0.5 glāzeūdens1 gab.ola1 šķipsnasāls3 TKcukurs1 TKraugs1 ĒKolīveļla pēc garšasrukola pēc garšasbaziliks70 glinsēklas PILDĪJUMAM: skābais krējums cietais siers cukīni šampinjoni mocarella vistas fileja kūpināts šķiņķis sāls pipari melnie pipari, malti

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Rukolu un baziliku sasmalcina. Bļodiņā liek visas mīklas sastāvdaļas, izņemot 1 glāzi miltu, un samaisa. Tad pievieno atlikušos miltus, liek mīklu uz galda un kārtīgi izmīca. Ja mīkla ir pārāk sausa, tai var pievienot nedaudz olīveļļas.

3

Sadala mīklu mazākos gabaliņos un ar pirkstiem veido vēlamā lieluma picas pamatnes. Liek tās uzplāts un ļauj mīklai 10 minūtes uzbriest.

4

Šķiņķi sasmalcina. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, samaisa ar sāli, pipariem un cukuru.

5

Pārklāj picas pamatnes ar krējumu, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Uz pamatnēm liek plānās šķēlēs sagrieztus cukīni, uz pusēm sagrieztus šampinjonus, mocarellas šķēles, vistas filejas gabaliņus.

6

Pārslaka picas ar eļļu, pārkaisa ar pipariem un cep 8-10 minūtes krāsnī picas režīmā.

7

Izņem picas no krāsns, pievieno tām šķiņķi un bauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!