Foto: Shutterstock
Kebabus pagatavot mājās nav nemaz tik sarežģīti. Protams, tas prasa nedaudz vairāk laika un pūļu, nekā kebabnīcas apmeklējums, bet, paaicinot talkā ģimeni vai draugus, drīz vien varēsiet mieloties ar gardum gardiem kebabiem, turklāt, izbaudot patīkamo apziņu, ka varat būt pilnīgi droši par to, kas ir kebabu pildījumā.
60Minūtes
25Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
KEBABIEM:400 gliellopa maltā gaļa2 ĒKrīvmaize1 gab.sīpols, rīvets0.5 gab.citronu sula0.5 TKkumins0.5 TKkoriandrs, malts0.33 TKpaprikas pulveris0.33 TKkajēnas pipari0.33 TKkanēlis pēc garšassāls SALĀTIEM:0.5 gab.ledus salāti3 gab.tomāti2 gab.gurķi2 gab.sarkanie sīpoli MĒRCEI:300 mlbezpiedevu jogurts3 ĒKcitronu sula0.5 TKcukurs2 šķipsnassāls1 ĒKolīveļļa2 gab.ķiploks, daiviņas0.5 TKoregano6 gab.pitas maize

Sagatavošana

1

Krāsni uzkarsē grila režīmā 230 grādus karstu. Izklāj plāt ar cepamo papīru.

2

Visas kebaba sastāvdaļas liek bļodiņā un mīca, līdz iegūst blīvu, viendabīgu masu. Formē garenas formas kebabus, izkārto tos vienu no otra atstatus un liek kāsnī vai uz grila cepties, pēc aptuveni 8–10 minūtēm, kad tie no vienas puses apbrūnējuši, apgriež kebabus un turpina cept, līdz tie ir brūni arī no otras puses.

3

Kamēr kebabi cepas, ledus salātus sagriež strēmelēs, gurķus un tomātus plānās ripiņās. Sīpolu nomizo un arī sagriež plānās ripiņās.

4

Gatavo mērci, sajaucot bļodiņā visas mērces sastāvdaļas, pievienojot caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku.

5

Kad kebabi gatavi, izņem tos no krāsns vai noceļ no grila, ļauj 5 minūtes "atpūsties", tad ar asu nazi šķērseniski sagriež garenās strēmelēs.

6

Uzkarsē grila pannu. Uz tās vai uz grila silda pitas maizi, iegriež, atver to līdz locījuma vietai. Apakšā, virzienā no ārējās uz iekšējo locījuma vietu, liek ledus salātus, nedaudz tālāk tomātus, tad gurķus, sīpolus, gaļu, mērci.

7

Pārloka kebabu un izbauda. Ja vēlas vairāk asumiņa, var to papildināt ar čili mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!