Foto: Shutterstock
Sātīgais maltītei - gardums no raibajām pupiņām.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

raibās pupiņas1 gab.tomāts1 gab.kartupelis1 gab.ķiploks lauru lapas selerija rozmarīns pupumētra sāls malti melnie pipari olīveļļa svaigi pētersīļi

Sagatavošana

1

Pupiņas mērcē aukstā ūdenī pa nakti. Izmērcētās pupiņas vāra atsevišķi.

2

Bet otrā katlā vāra kopā vienu tomātu, pārgrieztu uz pusēm, vienu mizotu kartupeli, vienu veselu ķiploka galviņu un garšvielām - lauru lapām, seleriju, rozmarīnu un pupumētru.

3

Kad izvārījušās, pusi ūdens noliet nost, izmest garšvielas, ķiploku izspiest no mizām un kopā ar kartupeli un tomātu bez mizas samīcīt putriņā un kopā ar sāli un pipariem iejaukt pupās.

4

Var vēl kādu šļuku labas olīveļļas pieliet un pielikt svaigus pētersīļus.

5

Pasniedz kopā ar šķiņķī ietītām jūras ķemmītēm, bet domāju, ka var ēst tāpat vai pielikt kādu zaļu salātu vai ko tamlīdzīgu.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!