Foto: Shutterstock
Sātīga biešu zupa bez gaļas, bet ar sāļu gurķi un miežu putraimiem.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 nelielas vārītas bietes1 saujamiežu putraimi3 kartupeļi2 sīpoli dārzeņu buljona kubiņš1 burkāns sāls cukurs2 ĒKtomātu pasta pēc garšaspipari2 lauru lapas3 sālīti gurķi120 mlgurķu sālījums3 ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Liek katlā sarīvētus burkānus, noskalotus putraimus, tad salmiņos sagrieztus kartupeļus un sīpolus.

2

Pārlej ar ūdeni un vāra. Kad dārzeņi jau gandrīz mīksti, pievieno vārītas, sarīvētas bietes, tomātu pastu, dārzeņu buljona kubiņu, sāli, piparus, lauru lapas un mazliet cukura.

3

Kad zupa teju gatava, aptuveni piecas minūtes pirms vārīšanas beigām skābumam pievieno sasmalcinātus gurķus, gurķu sālījumu un nomizotus, caur spiedi izspiestus ķiplokus.

Pasniedz ar skābu krējumu un kapātiem zaļumiem.

Iesūtīja: snukurs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!