Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kūkas vizuālā pievilcība ir tik kārdinoša, ka ir grūti turēties pretī tās pagatavošanai. Šķiet, šis ir tas gadījums, kad arī nevajag pretoties, par to būs pārliecināts katrs, kurš izmēģinās šo recepti.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

175 gsmalka maluma kviešu milti2 ĒKkakao pulveris1 TKdzeramā soda150 gtumšais Muscovado cukurs2 ĒKcukura sīrups2 lielas olas150 mlrapšu vai saulespuķu eļļa150 mlpiens VIRSKĀRTAI:200 gtumšā šokolāde300 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs (+ nedaudz pasniegšanai)400 gavenes

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 160 grādus karstu. Sagatavo cepamo formu ar izmēru 28x18 cm.

2

Vienā bļodā izsijā miltus ar kakao un sodu. Pēc tam pievieno sadrupinātu Muscovado cukuru un iemaisi to sauso sastāvdaļu masā.

3

Pievieno sīrupu, olas, eļļu, pienu un ar miksera palīdzību saputo masu krēmīgā konsistencē. Izklāj cepamajā veidnē cepamo papīru un ielej tajā izveidoto kūkas masu. Liec cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes, līdz, pieskaroties ar pirkstiem, mīkla nepielīp.

4

Ļauj kūkai atdzist vismaz piecas minūtes un tad to var novietot vēsākā vietā atdzesēties.

5

Gatavo pildījumu, salaužot gabaliņos šokolādi. Bļodiņā, kas var tikt karsēta ūdens peldē, ielej saldo krējumu un pievieno salauztos šokolādes gabaliņus. Liec bļodu ūdens peldē un uz karstajiem tvaikiem ļauj tai kausēties.

6

Pievieno pūdercukuru un kausē masu tik ilgi, līdz viss ir viendabīgi izkusis. Pēc kausēšanas ar putojamo slotiņi rūpīgi samaisi masu, lai tā būtu viendabīga un krēmīga. Atstāj masu atdzist līdz istabas temperatūrai, ik pa brīdim apmaisot, lai tā nesastingtu pārāk cieta.

7

Izņem kūku no cepamās veidnes, uzliec to uz pasniegšanas šķīvja. Pārlej tai pāri šokolādes krēmu un izlīdzini to pa visu virsmu. Izdekorē virspusi ar svaigām avenēm un pārkaisi pāri pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!