Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Un mēs turpinām jūsmot par zemenēm, riekstiem un bezē! Kārdinājums, kuram būs pavisam grūti pretoties, jo šī kārtainā kūka ne tikai izskatās skaisti, bet garšo vēl labāk.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
BEZĒ KĀRTĀM:150 glazdu rieksti150 golu baltumi300 gpūdercukurs1 ĒKkukurūzas milti1 TKvīnakmens cepamais pulveris PILDĪJUMAM:300 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs300 gzemenes2 ĒKķiršu brendijs

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo četras cepamā papīra sloksnes, uz kurām uzzīmē aptuveni 20 centimetru diametrā lielus apļus. Tas atvieglos bezē biskvīta formu vienādību.

2

Cepeškrāsni uzsilda līdz 150 grādiem.

3

Apgrauzdētus un raupji sasmalcinātus lazdu riekstus liek virtuves kombainā un saberž vēl smalkāk. Pirms tam gan divas ēdamkarotes ar riekstiem atliek, jo tie būs nepieciešami kūkas garnēšanai.

4

Olu baltumus saputo ar mikseri stingrās putās. Pēc tam olu baltumos pa nelielām porcijām iemaisa pūdercukuru.

5

Kad tas izdarīts, olbaltumu masā veikli iemaisa kukurūzas miltus un vīnakmens cepamo pulveri. Vīnakmens brīnumu vari aizstāt arī ar parasto cepamo pulveri, kas sajaukts kopā ar citronu sulu.

6

Pēc tam olbaltumu masā iecilā sasmalcinātos lazdu riekstus un apmaisi.

7

Masu sadali starp četriem apļiem, kurus iepriekš uzzīmēji uz cepamā papīra, kas izklāti uz cepešpannām.

8

Uz vienas no bezē kārtām uzkaisi atliktos lazdu riekstus – tā būs tavas kūkas virsējā kārta.

9

Bezē kūkas kārtas cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes līdz vienu stundu. Kad tās no ārpuses ir viegli kraukšķīgas, izslēdz cepeškrāsni, bet bezē atstāj atdzist cepeškrāsnī.

10

Kamēr bezē dziest, gatavo kūkas pildījumu. Saldo krējumu saputo līdz putukrējuma konsistencei un pievieno pūdercukuru, pēc tam vēl neilgu brīdi putukrējumu sakuļot. Tas nepieciešams, lai putukrējums būtu stingrāks.

11

Zemenes notīra un sagriež lielos gabaliņos. Pusi no zemenēm sajauc kopā ar ķiršu brendiju un iecilā putukrējumā. Putukrējumā iecilā arī pārējās zemenes.

12

Putukrējuma un zemeņu masu smērē uz trim bezē kūkas kārtām, bet ceturto, kurai pa virsu uzkaisīti lazdu rieksti, liek pašā augšā.

13

Kad gatava, ieliec ledusskapī sastingt, bet pēc tam pasniedz kopā ar kādu vasarīgu kokteili.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!