Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sulīgas un gardas glazūrkūciņas jeb kapkeiki, kuriem pa virsu ziesta olbaltumu un sviesta glazūra, kurai pievienota aromātiskā tumšā šokolāde. Kūciņas būs lielisks našķis dzimšanas dienā, kārums kādā bērnu ballītē vai noderēs kā garšīga, paša gatavota dāvana.
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
MĪKLAI:150 gsviests (istabas temp.)150 gpūdercukurs100 gmilti1 TKcepamais pulveris3 gab.olas2 ĒKpiens vaniļas ekstrakts, daži pilieni2 ĒKkakao GLAZŪRAI:3 gab.olu baltumi250 gpūdercukurs šķipsnasāls vaniļas ekstrakts, daži pilieni300 gsviests (istabas temp.)200 gtumšā šokolāde (izkausēta) PIEDERUMI: mafinu panna 12 mafinu papīra formiņas konditorejas tūta ar zvaigznītes uzgali

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.

2

Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu, vaniļas ekstraktu un kakao pulveri. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.

3

Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.

4

Kūciņas cep 15-18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras. Gatavos kēksiņus atdzesē.

5

Glazūras gatavošana: olu baltumus liek bļodā, pievieno tiem pūdercukuru un sāli. Pēc tam šo bļodu liek karstā ūdens peldē un maisa tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

6

Bļodu ņem ārā no verdošā ūdens un sakuļ olu baltumu un cukura masu ar mikseri, līdz olbaltuma putas ir stingras. Iemaisa tajās dažus vaniļas ekstrakta pilienus.

7

Sviestu sagriež kubiņos un iemaisa sakultajos olu baltumos. Masa var kļūt šķidrāka, bet, kārtīgi visu sakuļot ar mikseri, krēms paliks gaisīgs un stingrs. Kamēr glazūra tiek kulta, pakāpeniski pievieno arī ūdens peldē izkausēto tumšo šokolādi.

8

Glazē kapkeikus: sviesta glazūru pilda konditorejas tūtā. Glazūru pēc tam ar veiklām kustībām ziež virsū kūciņām, lai veidotos skaista cepurīte.

9

Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē.

Lai labi garšo!

Padoms: lai pagatavotu šokolādes dekorus, izkausē parastu piena šokolādi, sapilda to konditorejas tūtā ar neliela cauruma uzgali un uzspiež uz cepamā papīra vēlamās formas un rakstus. Pēc tam sloksni ar rotājumiem ieliek sastingt saldētavā uz stundu. Kad šokolāde sastingusi, rotā kapkeikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!