Foto: Michael Mintskovsky
"FABRIKAS RESTORĀNS" šefpavāres Aigas Zvejnieces gardais, otrajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam sagatavotais saldais meistardarbs. Lieliskas idejas, kuras vērts aizņemties un ļaut vaļu improvizācijai.
150Minūtes
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 ggriķu nūdeles50 ggriķu medus80 gbrūkleņu ievārījums SALDĒJUMAM:2 gab.olu dzeltenumi100 gcukurs70 mlpiens65 gkazas siers250 gsaldais krējums50 gcukura sīrups MĒRCEI:150 mlLielvārdes Tumšais alus2 gab.olu dzeltenumi pēc garšascukurs pēc garšasvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Samaisa olu dzeltenumus ar cukuru. Uzvāra pienu, tam pievieno kazas sieru, un olu masu.

2

Masu liek ūdens peldē un maisa. Kad tā sabiezē, masu atdzesē, pievieno saldo krējumu, sīrupu, liek saldējuma mašīnā (mājas apstākļos saldētavā) un gatavo, līdz iegūst saldējumu.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

4

Uzvāra griķu nūdeles, nokāš, atdzesē, pievieno griķu medu. Tad masu ieklāj mafinu formās, veidojot groziņus un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

5

Sajauc alu ar olu dzeltenumiem, vanilīnu un cukuru pēc gaumes, liek ūdens peldē un puto, līdz izveidojas gaisīga masa.

6

Liek uz šķīvja nūdeļu groziņu, tājā iepilda brūkleņu ievārījumu, uzliek saldējumu un izdekorē ar gaisīgo alus mērci.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!