Foto: Shutterstock
Ērti pagatavojams vakariņu vai pusdienu ēdiens. Jānovāra irdeni griķi un cepeškrāsnī jāsacep ar vistas fileju, sēnēm un siera cepurīti.
75Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 mlgriķi400 mlūdens1 sīpols200 gsēnes1 vistas fileja100 gsiers (labi kūstošs)2 ĒKolīveļļa daži timiāna zariņi300 gskābs krējums šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Katliņā ieber griķus, pāri lej aukstu ūdeni, pievieno nedaudz sāli un strauji uzvāra. Kad ūdens vārās, noregulē mazu liesmiņu un vāra griķus apmēram 10 minūtes. Pēc tam katliņu ietin segās un ļauj griķiem uzbriest. Ja vēlas, sāls vietā var izmantot buljona kubiņu.

2

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo sacepuma pannu, to viegli ietaukojot. Smalki sagriež sīpolu. Sagriež notīrītas sēnes. Nelielos gabaliņos sagriež vistas fileju. Uz rupjās rīves sarīvē sieru.

3

Sakarsē pannu ar vienu ēdamkaroti eļļas un uz vidējas uguns apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno sēnes, apsāla, pievieno svaigi maltus melnos piparus un cep, līdz sēnes gatavas.

4

Uz pannas lej otru ēdamkaroti ar eļļu, un pannā liek vistas filejas gabaliņus, timiāna zariņus. Cep uz lielas uguns, līdz vista zeltojas. Pagaršo sāls daudzumu.

5

Sacepuma pannā liek sacepto fileju ar sēnēm, vienmērīgi izlīdzinot pa formas apakšu un izņemot timiāna zariņus. Pāri ber gatavos griķus, virsū liek krējumu un rīvēto sieru.

6

Sacepuma pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes, līdz siers izkusis un izveidojis zeltainu garoziņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!