Foto: Shutterstock
Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.
25Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gliellopa maltā gaļa1 sīpols1 TKķimenes1 TKsāls2 TKsausā paprikas garšviela1 šķipsnasvaigi malti pipari1 saujasakapāti pētersīļi1 saujasakapāti lociņi PIEDERUMI: bambusa iesmiņi

Sagatavošana

1

Kebaba pagatavošanai vispirms noteikti būs vajadzīgs iekurts grils. Pēc tam – liela bļoda.

2

Malto gaļu liec lielā bļodā. Ņem sīpolu, nomizo un ļoti smalki sakapā. To pašu dari ar lociņiem un pētersīļiem.

3

Visas sastāvdaļas samaisi kopā ar malto gaļu, tā lai kebaba masa būtu sajaukta rūpīgi. Ieliec to uz kādu laiciņu ledusskapī, lai atdzistu, kamēr grils kurinās.

4

Kad ogles karsti kvēlo, ņem bambusa iesmiņus un maltās gaļas masu. No maltās gaļas izveido kociņa garumam piemērota garuma desiņu, izvirpini un iesmiņu dur tieši pa vidu cauri.

5

No maltās gaļas masas vajadzētu sanākt no sešiem līdz astoņiem kebabiem. Liec tos uz grila restītēm un cep aptuveni desmit minūtes no katras no abām pusēm.

Kad gatavi, pasniedz ēdājiem kopā ar svaigiem tomātiem, sarkano sīpolu, gurķīšiem un citiem dārzeņiem. Un, protams, neaizmirsti arī par mērci! Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!