Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vistas filejas un čorizo kebabus var grilēt vai arī cept uz grila pannas. Tos pasniedz ar gardo vīna un sviesta mērci un zaļajām olīvām.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas filejas2 ĒKolīveļļa1 ĒKraudene1 citrons0.5 TKčili pārslas šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari180 gčorizo desa MĒRCEI:1 ĒKsviests2 ĒKolīveļļa2 ķiploku daiviņas1 TKpaprikas pulveris1 TKcitronu sula3 ĒKsauss šerijs (vai baltvīns)

Sagatavošana

1

Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Sagriež vistas filejas kubiņos un liek bļodiņā, aplej ar olīveļļu, citronu sulu, uzber kaltētu raudeni (oregano), citrona miziņu, čili pārslas, sāli un melnos piparus, visu labi samaisa. Atstāj vistu marinēties 20 minūtes. Tikmēr ūdenī izmērcē koka iesmiņus un iekur grilu.

2

Sagriež čorizo desu šķēlītēs. Uz iesmiņiem kārto pamīšus vistas fileju un čorizo, grilē gatavus vai cep uz grila pannas.

3

Sagatavo mērci: pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu, saspiestu ķiploku un papriku. Visu uzkarsē. Pievieno citronu sulu un uz nelielas uguns vāra apmēram 2 minūtes. Pievieno šeriju (vai baltvīnu), sāli un piparus, turpina karsēt vēl minūti.

4

Pasniedzot kebabiem lej pāri šerija sviesta mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!