Pāraugušos gurķus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, pievieno sāli 1 ĒK sāls (ar kaudzīti) uz 1 l sarīvētās gurķu masas.
Ja gurķi, kurus sālīs ir maziņi un tos var salikt kompakti, tad uz 3 l burku pietiks 1 l rīvēto gurķu masas.
3 l burkas apakšā liek upeņu lapas, mārrutku lapas, diļļu zaļumus un ziedus, lauru lapu, 3 daiviņas ķiploka, 3 smaržīgos piparus, 3 krustnagliņas un nedaudz kanēļa, tad liek kārtu gurķu, pārlej gurķu masu, atkal gurķu kārtu, tad gurķu masu un tā turpina, līdz burka pilna.
Pa virsu liek jāņogu lapas, ķiršu lapas, mārrutku lapas un līdz burkas kakliņam pielej gurķu masu. Aiztaisa ar plastmasas vāciņu un liek vēsā vietā.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit