Foto: Shutterstock
Gurķi gurķos - neparasts veids, kā garšīgi iesālīt gurķus. Šis ir lieliska ideja, kā vari izmantot arī pāraugušos gurķus.

Pāraugušos gurķus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, pievieno sāli 1 ĒK sāls (ar kaudzīti) uz 1 l sarīvētās gurķu masas.

Ja gurķi, kurus sālīs ir maziņi un tos var salikt kompakti, tad uz 3 l burku pietiks 1 l rīvēto gurķu masas.

3 l burkas apakšā liek upeņu lapas, mārrutku lapas, diļļu zaļumus un ziedus, lauru lapu, 3 daiviņas ķiploka, 3 smaržīgos piparus, 3 krustnagliņas un nedaudz kanēļa, tad liek kārtu gurķu, pārlej gurķu masu, atkal gurķu kārtu, tad gurķu masu un tā turpina, līdz burka pilna.

Pa virsu liek jāņogu lapas, ķiršu lapas, mārrutku lapas un līdz burkas kakliņam pielej gurķu masu. Aiztaisa ar plastmasas vāciņu un liek vēsā vietā.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!