Foto: Shutterstock
Mazliet ņipri, bet vasarīgi salāti ātrām pusdienām. Kraukšķīgos gurķus un maigos jaunos kartupeļus patīkami papildinās Dižonas sinepju mērcīte.
15Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gurķi3 vārīti jaunie kartupeļi redīsi (var nebūt) MĒRCEI:3 ĒKDižonas sinepes2 ĒKolīveļļa1.5 TKbaltvīna etiķis šķipsnasāls šķipsnacukurs dažas lapiņas piparmētras

Sagatavošana

1

Gurķus, kartupeļus un redīsus (ja izmanto) sagriež ripiņās un saber salātu bļodā.

2

Gatavo mērci – nelielā traukā sajauc sinepes, olīveļļu, etiķi, sāli un cukuru. Pievieno arī mazliet sakapātas piparmētras.

3

Salātus pārlej ar mērci un viegli apmaisa. Pasniedz uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!