Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ņemam divus garos gurķus, buljonu un vienu, smalki sakapātu sīpolu, pievienojam mazliet svaigas piparmētru lapiņas – un garda krēmzupa gatava! Garšīgākai ēšanai ieteicams krēmzupu pirms pasniegšanas atdzesēt, lai sajustu gurķu un piparmētru izteikto garšu. Baudīt var gan kā vieglas pusdienas, gan starteri bagātīgās vakariņās.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKsaulespuķu eļļa1 sīpols2 gurķi500 mldārzeņu buljons ĒKpiparmētras (sakapātas) olīveļļa sāls pipari piparmētru lapiņas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Katliņā ielej eļļu un uz vidējas uguns uzkarsē. Pēc tam pieber sakapātu sīpolu un apcep to aptuveni piecas minūtes, līdz sīpola gabaliņi kļuvuši caurspīdīgi.

2

Gurķus sagriež nelielos gabaliņos un pieber katliņā pie sīpoliem. Apcep 2-3 minūtes, pēc tam visu aplej ar buljonu un ļauj šķidrumam sākt burbuļot.

3

Katlam uzliek vāku un vāra zupu aptuveni 20 minūtes. Zupai pēc tam ļauj nedaudz atdzist, tad pievieno sakapātas piparmētras. Zupu sablendē lielajā blenderī vai ar rokas blenderi, lai veidotos krēmzupas konsistence.

4

Krēmzupai ļauj atdzist. Pēc tam pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz bļodiņās, garnējot ar pavisam nelielu daudzumu olīveļļas un piparmētru lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!