Foto: iStock
Klāt īstais brīdis, kad vārīt hurmas ievārījumu, lai "oranžo brīnumu" varētu baudīt līdz pat pavasarim, kad hurmas sezona jau sen būs noslēgusies!
90Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kggatava hurma1 kgcukurs2 glāzesūdens0.5 TKcitronskābe pēc garšasvaniļas pāksts sēkliņas

Sagatavošana

1

Hurmu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

2

Gatavo sīrupu: ber katliņā cukuruu, pārlej ar ūdeni un karsē uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.

3

Kad cukurs izkusis un sīrups sācis burbuļot, tajā liek sagriezto hurmu un uz lēnas uguns vāra apmēram 50 minūtes. Virumu pa laikam apmaisa.

4

Pēc 50 minūtēm ievārījumam pievieno vaniļas pāksts sēkliņas, citronskābi, turpina vārīt vēl 10 minūtes.

5

Izslēdz plīti, atdzesē ievārījumu un pilda burciņās.

6

Košais un garšīgais hurmas ievārījums gatavs!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!