Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Fantastiski garda dārzeņu rulete, kurai kraukšķīgumu piešķirs ne tikai pati mīkla un sezama sēkliņas, kas uzkaisītas pa virsu, bet arī neliels, paslēpts gardums - sasmalcināti rieksti starp mīklas kārtām. Šis būs interesants veids, kā papildināt ne tikai pusdienu ieradumus ar ko vizuāli vienkāršāku, bet arī gardums, kuru paņemt līdzi un ēst visas dienas garumā.
120Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 sīpols1 kartupelis1 pastinaks1 sarkanā paprika2 ķiploku daiviņas2 ĒKolīveļļa1 TKgaršvielu maisījums paprika+koriandrs+kanēlis1 TKsmalki rīvēts ingvers neliela buntīte svaigs koriandrs60 gmakadamijas rieksti (vai mandeles, ciedru rieksti)60 gpistācijas sāls pipari6 loksnes filo mīkla90 gsviests2 TKsezama sēklas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 180 grādiem.

2

Uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, liek sasmalcinātu sīpolu, kartupeļa kubiņus, pastinaka gabaliņus, sīki sagrieztu papriku, saspiestas ķiploku daiviņas un eļļu. Visas sastāvdaļas iepriekš kārtīgi samaisa. Cep aptuveni 40 minūtes cepeškrāsnī.

3

Kad dārzeņi izcepušies, tos viegli samīca, lai pildījums turētos kopā.

4

Dārzeņiem pievieno garšvielu maisījumu, ingveru, sakapātu koriandru un sāli ar pipariem. Ņem pusi no receptei nepieciešamajiem riekstiem un raupji sasmalcina.

5

Atlikušos riekstus sasmalcina, bet noliek maliņā, jo tie būs nepieciešami vēlāk.

6

Ņem filo mīklas sloksnes. Vienu no tām apsmērē ar izkausētu sviestu un apkaisa ar tējkaroti no malā atliktajiem, sasmalcinātajiem riekstiem. Šai kārtai pa virsu liek vēl vienu mīklas sloksni un atkārto apsmērēšanu ar sviestu un mīklas apkaisīšanu ar riekstiem. Šo daļu turpina, kamēr visas sešas filo mīklas sloksnes ir saliktas viena otrai virsū.

7

Pēc tam mīklu pilda ar dārzeņu un riekstu maisījumu, pildījumu liekot pie vienas no garākajām mīklas malām, bet šaurākajos mīklas taisnstūra galos atstāj dažus centimetrus brīvu vietu.

8

Mīklas brīvos galus ieloka uz iekšu, pirms vēl rulete sarullēta. Mīklu apsmērē ar izkausētu sviestu, un pēc tam to rūpīgi sarullē, tā lai ruletes maliņas būtu noslēgtas un nekas nekristu laukā.

9

Ruleti liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ruletes virsu apsmērē ar sviestu un uzkaisa tai sezama sēkliņas. Cep aptuveni 40 minūtes, līdz rulete ir kraukšķīga un zeltaina.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!