Foto: DELFI
Izsmalcināti salāti, kuros savijas dažādas garšas un tekstūras. Rukolas un ķirštomātu svaigums mijas ar graudaino citronu kuskusu un sulīgām, pikantām tīģergarnelēm. Kā punktiņš uz "i" ir pētersīļu zaļumi, citrons un košās granātābolu sēkliņas, kas padara šos salātus par īstu svētku galda rotu.
35Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

120 grukola200 gķirštomāti pētersīļu zaļumi1 granātābols citrons (pasniegšanai) CITRONU KUSKUSAM:150 gkuskuss1 citrons0.33 TKkurkuma4 ĒK"Risso" kukurūzas eļļa0.5 TKbrūnais cukurs pēc garšassāls2 ķiploka daiviņas GARNELĒM:200 gtīģergarneles2 ĒK"Risso" kukurūzas eļļa0.5 čili2 ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Gatavo citronu kuskusu. Ar smalko rīvi norīvē citona miziņu, izspiež citrona sulu. Ķiploka daiviņas nomizo, izspiež caur spiedi. Kuskusu ber katliņā, pievieno kukurūzas eļļu un visas pārējās sastāvdaļas, samaisa, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens virs kuskusa ir aptuveni par īkšķa tiesu.

2

Katlam uzliek vāku, ļauj kuskusam uzbriest, tikmēr sagatavo pārējās salātu sastāvdaļas.

3
4

Pētersīļiem atdala lapiņas. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Atdala granātābola sēkliņas

5

Gatavo garneles. Ķiplokus nomizo, smalki sakapā. Čili smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties ķiplokus un čili, pēc divām minūtēm pievieno garneles, sāli, piparus un, apmaisot pannas saturu, turpina cept garneles vēl aptuveni 2 minūtes, līdz tās maina krāsu un kļūst rozīgas.

Foto: DELFI
6

Kuskusu liek bļodā, pievieno rukolu, ķirštomātus, pētersīļus, visu samaisa, liek šķīvjos. Katrā šķīvī liek garneles, salātus dekorē ar granātābola sēkliņām un citrona daiviņ'm un pasniedz.

Foto: DELFI
Foto: DELFI
7

Pirms baudīšanas salātus pārslaka ar citrona sulu.


Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!