Netradicionāla, garšīga un veselīga recepte Līgo svētku galdam, kas piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts. Receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 kgsvaigi tomāti1 liels gurķis3 ķiploku daiviņas5 seleriju kāti1 sarkanais sīpols1 sarkanā paprika4 ĒKolīveļļa1 citrons (ja nepieciešams, pievieno sulu pēc garšas) sāls, svaigi malti melnie pipari balzamiko, tabasko mērces svaigs baziliks pasniegšanai

Sagatavošana

1

Tomātus blanšē, novelk miziņas. Aptuveni 500 g tomātu sagriež mazos gabaliņos, pārējos sablendē kopā ar eļļu un citrona sulu.

2

Gurķi, selerijas kātus, papriku sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu notīra, smalki sagriež, ķiploku daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedni.

3

Visas sastāvdaļas sajauc ar tomātiem, pievieno pēc garšas balzamiko un tobasko, kā arī sāli un piparus. Pēc izvēles zupu pasniedz pārkaisītu ar svaigu baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!