Foto: Shutterstock
Ātri un vienkārši pagatavojama jauno kabaču biezzupa ar kausēto sieru, kuru var ēst pat mazuļi.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.kabači (mazi)1 gab.sīpols0.5 gab.selerijas kāts100 gkausētais siers dilles1 ĒKeļļa sāls vārītas olas dzeltenums baziliks

Sagatavošana

1

Nomazgā un sagriež kabačus kubiciņos.

2

Tā kā tie vēl jauni, tad mizu nost nemizo. Ieliek katliņā un pārlej ūdeni (tā, lai ūdens tikai nosedz kabačus, savādāk zupa būs par šķidru). Sautē uz lēnas uguns 10-15 minūtes.

3

Kamēr kabači sautējas, smalki sagriež sīpolu un selerijas kātu.

4

Apcep tos eļļā un liek klāt kabačiem. Kad kabači paliek mīksti, visu sablendē, pievienojot smalki sagrieztas dilles.

5

Pievieno puspaciņu kausētā siera (es ņēmu ar sēņu garšu) un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Pievieno sāli, cik nu kuram garšo. Rotā ar zaļumiem vai, piemēram, drupinātu vārītas olas dzeltenumu.

Iesūtīja: Mango23

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!