Foto: Privātais arhīvs
Pavisam ātra un vienkārša recepte vasaras vakariņām no sērijas "kad algas diena tikai aizparīt, bet mājās nekā nav". Savu vakariņu recepti atsūtījusi Elza.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 neliels jaunais kāposts4 palieli sīpoli3 vidēji lieli burkāni eļļa, sviests cepšanai pēc garšassāls1 ĒKcukurs2 ĒKbalzamiko etiķis

Sagatavošana

1

Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos, kāpostu sašķēpelē skaidiņās.

2

Burkānus sasmalcina uz rupjās rīves.

3

Dziļā pannā uzkarsē eļļu, ja ir, var pievienot sviesta piciņu.

4

Vispirms apcep sīpolus – zeltaini caurspīdīgus. Tad pievieno burkānus un kāpostus, visu strauji apcep, pēc tam samazina liesmu.

5

Pārkaisa cukuru, sāli, piparus, pielej nelielu šļuku balzamiko. Pannas saturu apmaisa, uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē, līdz kāposti izsautējušies. Ja šķiet, ka būs par sausu, var pievienot nedaudz ūdeni, bet principā nav nepieciešams, jo dārzeņi izdala savas sulas.

6

Pēc apmēram 20 minūtēm ir gatavs! Ēd tāpat – ar skābo krējumu, piemēram. Ja vēlas, var pasniegt kā piedevu gaļas ēdieniem.

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!