Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Burvīgi dārzeņu salāti ar asumiņu! Novārītie jaunie kartupeļi, kopā ar zaļo pupiņu pākstīm, sparģeļiem un olām apslacīti ar graudaino Dižonas sinepju mērci.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gjaunie kartupeļi100 gsparģeļi4 olas1 saujarukola MĒRCEI:4 ĒKolīveļļa2 ĒKcitronu sula1 ĒKDižonas sinepes1 TKpūdercukurs1 ĒKsakapāti pētersīļi sāls pipari

Sagatavošana

1

Ņem divus katliņus, lej tajos ūdeni un liek uz plīts. Vienā liek olas, otrā jaunos kartupeļus.

2

Olas cieti novāra aptuveni deviņas minūtes. Pēc vārīšanas liek aukstā ūdenī atdzesēties.

3

Kartupeļus vāra 12 minūtes. Kad šis laiks pagājis, pieber klāt zaļo pupiņu pākstis, un vāra aptuveni trīs minūtes. Pēc tam pieber klāt sparģeļus, un visus dārzeņus pavāra vēl aptuveni divas minūtes.

4

Dārzeņus nokāš, liek caurdurī un atvēsina zem aukstas ūdens strūklas. Kad kartupeļi atdzisuši, tiem nokasa miziņu. Kartupeļus sagriež uz pusēm.

5

Dārzeņus sadala starp četriem šķīvjiem. Dārzeņiem pa virsu liek nolobītu olu daiviņas, un apkaisa ar rukolas lapām.

6

Pagatavo mērci no eļļas, citronu sulas, Dižonas sinepēm, pūdercukura, pētersīļiem. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru, un visu samaisa.

7

Salātu šķīvjus apslaksta ar pagatavoto sinepju un pētersīļu mērci.

Tasty.lv padoms: ja nav svaigu sparģeļu, vari izmantot arī saldētus, kurus pirms gatavošanas atkausē. Bet, ja tos nevēlies izmantot vispār - pievieno vairāk pupiņu pākstis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!