Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kurš gan negaida brīdi, kad galdā var likt jaunos kartupelīšus no pirmajām ražām. Šoreiz kartupeļu biezenis citādā, pikantākā manierē ar izteiksmīgajiem kaperiem, marinētajiem gurķīšiem un sīpoliem. Bet svaigu dvesmu maltītei piešķirs piparmētras.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gjaunie kartupeļi1 mazs sarkanais sīpols2 ĒKkaperi5 nelieli marinēti gurķi3 ĒKpiparmētras4 ĒKmajonēze piparmētru zariņi dekorēšanai MĒRCEI:1 TKdārzeņu buljona pulveris1 TKDižonas sinepes2 ĒKbaltvīna etiķis4 ĒKolīveļļa sāls pipari

Sagatavošana

1

Notīrītus jaunos kartupeļus liek katliņā ar ūdeni un vāra aptuveni 12 līdz 15 minūtes, kopš brīža, kad ūdens sācis burbuļot, līdz tie ir mīksti.

2

Kamēr kartupeļi vārās, gatavo mērci.

3

Dārzeņu buljona pulveri (vai aptuveni sesto daļu no buljona kubiņa) sajauc ar 100ml verdoša ūdens, Dižonas sinepēm, baltvīna etiķi, eļļu, kā arī sāli un pipariem.

4

Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un turpat katliņā viegli sastampā. Kartupeļu biezenī iemaisa mērci, un ļauj maltītei atdzist.

5

Atdzisušajos kartupeļos iemaisa smalki sagrieztu sarkano sīpolu, sasmalcinātus kaperus, marinēto gurķīšu šķēlītes un majonēzi. Izteiktākai garšai pievieno arī sasmalcinātas piparmētru lapiņas.

6

Pasniedzot rotā ar piparmētrām.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!