Foto: Shutterstock
Jubilejas kliņģeris ar rozīnēm un riekstiem.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1 kgmilti500 mlpiens1 gab.paciņa raugs200 gsviests vai margarīns200 gcukurs200 grozīnes1 gab.citrona miziņa0.5 gsafrāns šķipsnasāls50 gmandeļu vai lazdu riekstu1 gab.ola pūdercukurs

Sagatavošana

1

Raugam uzber 1 TK cukura un maisa līdz raugs izkūst un jātur siltumā.

2

Pienu uzsilda, pievieno sāli, cukuru, safrānu, citrona miziņu, un maisot silda, uz mazas uguns, līdz viss izkūst. !Šķidrumam jābūt siltam, bet ne karstam!. Siltu raugu pievieno pienam un samaisa. Iesijā miltus un samīca. Kad mīkla izmīcīta pielej izkausētu margarīnu vai sviestu, miltos apviļātas rozīnes un atkal mīca.

3

Mīklai ir jābūt nedaudz pacietai. Mīkla ir gatava tad, kad atlec no rokām un no trauka malām. Trauku ar mīklu pārsedz ar dvieli un liek siltumā rūgt.

4

Kad mīkla uzrūgusi, to liek uz cepešplāts, veido kliņģeri, uzraudzē. Pārziež sakultu olu un cep, mērenā siltumā, līdz gatavs. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru un samaltiem riekstiem.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!