30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
5 olas pēc garšassāls šķipsnamalti melnie pipari1 ĒKolīveļļa neliels kabacis saujasarīvēts Rikota siers2 ĒKsaplucināts baziliks
Sagatavošana
1
Bļodā iesit olas, pievieno sāli un piparus un sakuļ. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.
2
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu, ko var likt cepeškrāsnī. Uzkarsē tajā eļļu un saber gabaliņos sagrieztu kabaci – to sautē apmēram 2 minūtes. Tad pievieno saplucinātu baziliku un sieru, apmaisa.
3
Pannas saturu pārlej ar sakultajām olām. Samazina liesmas karstumu un omleti apmaisa, turpinot cept 1 minūti.
4
Tad pannu pārliek cepeškrāsnī un omleti cep 8–12 minūtes, līdz tā sabiezējusi un viegli uzpūtusies.
5
Kad "frittata" gatava, to izņem no pannas, sagriež četrās daļās un pasniedz ēdājiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit