Foto: Shutterstock
Veselīgs ēdiens, kas piemērots visai ģimenei. Tofu un spinātu kaneloni ne vien labi garšo, bet ir arī vērtīgs olbaltumvielu un dzelzs avots. Šis ēdiens ir piemērots arī saldēšanai.
85Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gspināti350 gtofu300 gvārītas lazanjas plāksnes vai kaneloni makaroni2 ĒKolīveļļa1 sakapāts sīpols3 smalki sakapātas škiploka daiviņas50 grupji smalcināti ciedru rieksti šķipsnarīvēts muskatrieksts4 ĒKrīvmaize

Sagatavošana

1

Tējkaroti eļļas sakarsē pannā un apcep sīpolu un trešdaļu smalcināto ķiploku.

2

Liek pannā tomātus, garšvielas, rīvētu muskatriekstu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad samazina liesmu un sautē 10 minūtes, līdz mērce sabiezē.

3

Tīrā pannā sakarsē ēdamkaroti eļļas un apcep trešdaļu ķiploku, pievieno pusi no ciedru riekstiem un spinātus un viegli apcep.

4

Tofu sablendē un sajauc ar spinātiem, pievienojot nedaudz svaigi maltus melnos piparus. Noņem pannu no uguns, ļauj nedaudz atdzist.

5

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem (180 grādi, ja cep gāzes cepeškrāsnī).

6

Ņem 20x30 cm lielu cepamtrauku, kurā ielej pusi no tomātu mērces. Spinātu miksli kārto lazanjas plāksnēs vai kaneloni makaronos, satin un kārto traukā virs mērces. Atlikušo mērci pārlej pāri. Cep 30 minūtes.

7

Atlikušos ķiplokus samaisa ar rīvmaizi, atlikušajiem ciedru riekstiem un tējkaroti eļļas, pārkaisa pār kaneloni. Cep vēl 10 minūtes, līdz rieksti apgrauzdējušies un ir zeltaini brūni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!